lauantai 3. lokakuuta 2020

Ratsastuslukiolaisten haastattelu

Moni varmaan miettii, millaista on opiskella ratsastuslukiossa. Kysyimme asiaa elokuussa lukiotaipaleensa aloittaneilta Helmiltä ja Petralta. 

Helmi ja Belinde



Kysymykset:

1) Kerrotko vähän itsestäsi. (Esim. mistä olet kotoisin, millainen hevoskokemus sinulla on)

2) Miten päädyit opiskelemaan ratsastuslinjalle?

3) Millainen on tavallinen koulupäiväsi (siis jos menet myös ratsastamaan)?

4) Onko itsenäisesti asuminen ja uusi paikkakunta yllättänyt jotenkin? Mikä on ollut vaikeaa ja missä koet puolestaan onnistuneesi?

5) Kuka on lemppariratsusi tallilla? Miksi?

6) Mikä lukio-opiskelussa on pahinta ja mikä parasta?

7) Jos nyt pitäisi valita, niin mille alalle haluaisin tulevaisuudessa?



Vastauksissa H tarkoittaa Helmiä ja P petraa


1) 

H: Olen Helmi Pirilä, 16-vuotias ja olen kotoisin Tampereelta. Aloitin ratsastuksen ensimmäisen kerran 1lk ratsastuskoulussa, mutta lopetin sen 4lk. Tämän jälkeen kävin satunnaisesti tutun hevosilla ratsastamassa. Jatkoin kuitenkin vakituisesti ratsastuskoulussa taas 7lk ja siitä asti olen sitä harrastanut. Meillä oli myös isälläni muutama ravihevonen kun olin alakouluikäinen.

P: Olen Petra ja olen tullut Kuhmosiin Tampereelta. Olen käynyt erilaisissa ratsastuskouluissa noin 8 vuotta, ja siitä viimeiset pari vuotta Tampereella Mäkkylässä. Kolme vuotta minulla oli vuokrahevonen, jolla pääsin kilpailemaankin. Lisäksi olen käynyt vuoden verran ahkerasti ravitallilla ja vienyt ravuria eteenpäin.

2)

H: Päätin hakea ratsastuslinjalle, kun kuulin että sellaisia on Suomessa. Tämä vaihtoehto kuulosti kivalta normaaliin lukioon verrattuna ja ajattelin, että täältä voisi löytyä samanhenkisiä kavereita.

P: Ratsastuslinjalle tulo oli itselleni aika selkeä valinta, ja Kuhmoinen valikoitui juuri sijainnin ja tallin takia. Ajattelin myös löytävät uusia kavereita.

3)

H: Aamulla menen kouluun, koulun jälkeen pyöräilen yleensä suoraan tallille, joskus ratsastustunti on vasta myöhemmin, jolloin kerkeän käydä kotona syömässä. Tallilla menen tunnille ja tunnin jälkeen taas pyöräilen kotiin. Illalla saatan olla kavereiden kanssa, käydä kaupassa, lenkillä, tehdä kouluhommia tai muita kotiaskareita.

P: Koulupäivän pituus on 6 tunnista jopa 8 tuntiin, mutta iltapäivän ratsastus tasapainottaa koulupäivää. Normaalisti menen suoraan koulusta tallille.

4)

H: Yksin asuminen jännitti hieman, mutta viihdyn hyvin yksin, joten tiesin että se ei olisi minulle kovin iso muutos. Kuhmoisissa on ollut kiva asua, kun kaikki tarvittava on lähellä. Joskus on vaikeaa saada aika riittämään kaikkeen mihin haluaisi. Koen onnistuneeni silti tekemään kaikki kouluhommat ajallaan, mutta myös lepäämään.

P: Yksin asuminen on ollut itselle mieluista ja mukavaa. Apua on myös saanut jos jokin asia on mietityttänyt. Paikkana Kuhmoinen on mukavan rauhallinen. Lukion kanssa on mennyt hyvin, ja työtahti on ollut yksi kappale tuntiin, mutta siihenkin pääsi nopeasti mukaan. Koeviikoista itse pidän, sillä silloin ei tarvitse miettiä muuta koulua vaan voi valmistautua pelkästään kokeisiin. Parasta on ollut että itse saa vaikuttaa lukkariin, mutta ensimmäinen koeviikko tuli vähän nurkan takaa yllättäen.

5) 

H: Lempihevoseni on Ap. Se on niin hyväsydäminen hevonen kuin olla ja voi. Se on kiltti hoitaa ja tulee aina luokse ja saa minut hymyilemään. Sillä on kivat askeleet istua ja mukava mennä ilman satulaakin. Se on kiltti eikä tee mitään tyhmää. Maastossa Ap on paras, siihen voi luottaa 100%.

P: Lemppari tallilta on ehdottomasti Salama-poni, joka tosin haluaa syödä kaikki muut hevoset. Salama ei paljoa käy tunneilla ja hän on vielä vähän nuori. Tän ponin kanssa ei ainakaan ole tylsää ja onnistumiset tuntuvat isommilta vaikeuksien jälkeen.

6)

H: Pahinta ehkä on se, jos koeviikolla on monta koetta, jolloin itsellä ainakin on vaikea lukea moneen kokeeseen samaan aikaan. Myös pitkät päivät ja ainainen väsymys on joskus turhauttavaa. Parasta taas on kaverit ja ratsastuslinjalla hevosten kanssa oleminen ja ratsastus, sekä tietenkin yksin asuminen.

7)

H:Haaveenani olisi eläinlääkärin ammatti.

P:Tähtäys olisi kirjoittaa hyvin ja hakea eläinlääkäriksi, mutta jos ei kirjoitukset onnaa niin sitten lähdetään armeijaan!

Helmi ja AP

Petra ja Salama

Kiitokset molemmille vastauksista! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti