sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Opintomatka Prahaan

Abiturienttien perinteinen opintomatka suuntautui tänä vuonna Prahaan. Matkaan lähdettin 12 opiskelijan ja kahden valvojan voimin 5. huhtikuuta. Opiskelijat olivat jälleen varanneet matkan itsenäisesti ja järjestäneet majoituksen keskustan hotellissa. Joillekin matka oli ensimmäinen Tallinnaa tai Tukholmaa kauemmaksi suuntautuva ulkomaanmatka varsinkin ilman omaa perhettä, joten jännitettävää riitti.

 Ensimmäinen ilta meni omaan kaupunginosaan tutkiessa ja ruokapaikkaa etsiskellessä, mutta jo seuraavana aamuna pääsimme tutustumaan ennalta valittuihin kohteisiin. Pienen patikkamatkamme varrelle osui toinen toistaan upeampia rakennuksia, kuuluisa Kaarlen silta sekä Pyhän Vituksen katedraali, jonka nimi jaksoi hymyilyttää yhtä jos toista. Keskiaikaiselle linna-alueelle kipuaminen kannatti todella jo pelkästään maisemien puolesta. Loppupäivän tutustuimmekin kaupunkiin pienryhmissä, kukin oman mielenkiintonsa mukaan.
 
Seuraaviin päiviin mahtui mielenkiintoisia retkiä esimerkiksi kidutusmuseoon ja juutalaiskortteleihin. Ajelimme sujuvasti niin metrolla kuin ratikallakin ja taisipa joku tovi vierähtää myös Prahan runsaslukuisissa vaatekaupoissa. Erityiskiitoksen ansaitsevat myös Prahan ihanat ravintolat, jotka hintatasoltaan sopivat myös opiskelijakukkarolle.
Viisi päivää huikean abiporukan kanssa meni siivillä ja hieman haikein mielin suuntasimme helteisestä Prahasta räntäsateiseen Suomeen 10.5. Reissusta jäi kuitenkin mukavat muistot ja monta tärkeää oppia matkustamiseen liittyen. Kaikki sujui suunnitelmien mukaan ja valvojan näkökulmasta täytyy sanoa, että eipä tarvinnut meidän nuorison käyttäytymistä tälläkään kertaa hävetä. Kiitos kaikille kanssamatkustajille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti